Tel: +381 15 818 270| e-mail: banjakov@eunet.rs 


ŠTA ULAZI U CENU BOLESNIČKOG DANA?

U okviru cene bolesničkog dana je uključeno po osobi po danu:
Smeštaj u izabranoj vrsti sobe ili apartmana
Pun pansion (doručak, ručak, večera)
Pregled lekara

Četiri terapije po danu osim nedeljom

DA LI SE PLAĆA BORAVIŠNA TAKSA?

Da, boravišna taksa se plaća i iznosi 60 RSD po danu za odrasle osobe i 30 RSD po danu za decu do 18 godinaDA LI VRŠITE POVRAĆAJ NOVCA ZA NEISKORIŠĆENE USLUGE?

Da. Sve usluge koje niste u mogućnosti da iskoristite ili ukoliko morate da prekinete lečenje, biće Vam izvršen povraćaj novca za sve uplaćene i neiskorišćene usluge..

 

KAKVA JE RAZLIKA IZMEĐU SOBE I APARTMANA?

Svaka soba ima spavaći deo i kupatilo. Neke sobe imaju terasu. Apartmani su veći i komforniji od soba, i pored spavaćeg dela i kupatila poseduju i potpuno opremljenu mini kuhinju. Neki apartmani poseduju terasu.ŠTA TREBA DA PONESEM U BANJU?

Obavezno ponesite neki lični dokument (lična karta, pasoš). Ukoliko posedujete medicinsku dokumentaciju sa prethodnih lečenja, ponesite je. Takođe, ako koristite neke lekove, trebalo bi i njih s sobom da ponesete. Od garderobe, ponesite nešto komotnije stvari, patike, kupaci kostim, peškir za blato.

DA LI JE DOZVOLJENO PUŠENJE U VAŠIM OBJEKTIMA?

Ne. U okviru Specijalne bolnice, u sobama, restoranima i terapijskom bloku strogo je zabranjeno pušenje.DA LI PRIMATE VAUČERE REPUBLIKE SRBIJE?

Da. Vaučeri se odobravaju za uslugu noćenja sa doručkom. Potrebno je da bude minimum mesec dana od dana rezervacija do datuma boravka. Za više informacija, pozovite 015/895-210.

 

DA LI mogu da uplatim privatan smeštaj i samo da koristim terapije?

Da. Možete doći na lekarski pregled svakim radnim danom do 14h i obaviti pregled, zakazati terapije i koristiti ih u željenom broju dana. 


DA LI POSTOJI MOGUĆNOST ODLOŽENOG PLAĆANJA?

Ukoliko ste penzioner Republike Srbije, imate mogućnost plaćanja lečenja na 6 mesečnih rata putem administrativne zabrane od panzije. Za više informacija, pozovite 015/895-210 .

DA LI POSTOJI NEKA POVOLJNOST ZA PENZIONERE?

Trenutno, jedina povoljnost za penzionere je odloženo plaćanje na 6 mesečnih rata putem administrativne zabrane od penzije.KOJE TERAPIJE ULAZE U ČETIRI TERAPIJE PO DANU?

Terapije se ne mogu unapred odrediti. Lekar vrši obavezni pregled po dolasku u našu stanovu i on je taj koji daje preporuku za korišćenje određenih terapija na osnovu zdravstvenog stanja paijenta.

DA LI U BANJU MOGU DOĆI AKO NEMAM UPUT ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA – O LIČNOM TROŠKU?

Da. Ne morate imati uput RFZO-a da biste se lečili u Specijalnoj bolnici. Možete koristiti usluge smeštaja i terapija u željenom broju dana, po aktuelnom cenovniku, u zavisnosti od izvršene rezervacije.DA LI MOGU DA KORISTIM DODATNE TERAPIJE PORED ČETIRI TERAPIJE KOJE SU UKLJUČENE U CENU?

Da. Uz konsultaciju lekara, možete uplatiti dodatne terapije koje ne ulaze u cenu bolesničkog dana.

DA LI RADITE SUBOTOM I NEDELJOM?

Da. Otvoreni smo svakim radnim danom za prijeme, informacije i rezervacije od 7-21h. Za obavljanje lekarskih pregleda i terapija, radno vreme je radnim danom i subotom od 7-14h. Terapije se obavljaju radnim danom i subotom. Terapije neobavljaju na dane praznika i nedeljom.KO MOŽE DA KORISTI PRIRODNI FAKTOR (BLATO I VODU)?

Prirodni faktor je indikovan za reumatološka oboljenja, oboljenja koštano-zglobnog sistema i brojna druga stanja. Najbolje bi bilo da se konsultujete sa našim lekarom specijalistom da li je prirodni faktor indikovan i za vaše zdravszveno stanje.

 

DA LI JE POTREBNO REZERVISATI SMEŠTAJ?

Smeštaj je neophodno rezervisati dosta ranije. Preporuka je minimum mesec dana ranije. Za rezervacije u letnjim mesecima, potrebno je izvršiti rezervaciju i do tri meseca unapred, dok je jednokrevetne sobe potrebno rezervisati čak i do 4 i više meseci unapred. Rezervacije se vrše na telefone 015/895-210 ili 895-211, ili putem e-maila info@banjakoviljaca.rs


 


DA LI MOGU DA KORISTIM SMEŠTAJ BEZ TERAPIJA?

Ukoliko ne želite da korisite terapije, možete biti wellness gost (korišćenje saune, fitness centra, ai-či jednog termina i otvorenog i zatvorenog bazena u wellness centru Kovilje svakog dana i nedeljom), ali nemamo varijantu samo smeštaja bez korišćenja ili terapija ili wellness centra.

DA LI U BANJU MOGU DOĆI SA UPUTOM ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA?

Da. Potrebno je da se javite Vašem izabranom lekaru u Vašem Domu zdravlja koji će Vam objasniti na koji način možete dobiti uput za Banju Koviljaču i koji će na osnovu Vaše dijagnoze i mesta boravka dati predlog za ambulantno ili stacionarno lečenje.

DA LI NUDITE USLUGU POLUPANSIONA?

Ne. Nudimo isključivo uslugu punog pansiona za sve goste smeštene u našim objektima.

 

DA LI MOGU DA UPLATIM ISHRANU BEZ SMEŠTAJA?

Da. Možete uplatiti pansionske obroke po želji u jednom od restorana u okviru naše ustanove.ŠTA MOGU DA KORISTIM AKO MI NE TREBAJU TERAPIJE?

Ukoliko ne želite da korisite terapije, možete biti wellness gost (korišćenje saune, fitness centra, ai-či jednog termina i otvorenog i zatvorenog bazena u wellness centru Kovilje svakog dana i nedeljom), možete biti ALL INCLUSIVE gost, ili gost na PROGRAMU MRŠAVLJENJA BALNEOTERAPIJOM.

 

DA LI JE WELLNESS CENTAR DOZVOLJEN ZA DECU?

Deci do 7 godina nije doszvoljen pristup wellness centru Deca od 7-10 godina mogu koristiti wellness centar uz pratnju odrasle osobe uz povoljnost plaćanja usluga sa popustom 50%,.


 


ŠTA JE POTREBNO PONETI ZA LEKARSKI PREGLED?

Potrebno je poneti medicinsku dokumentaciju ukoliko je posedujete sa prethodnih lečenja (otpusne liste, nalaze, izveštaje).

DA LI U SOBI POSTOJE PEŠKIR, BADEMANTIL, PAPUČE?

Da, za svakog gosta su obezbeđeni peškiri, papuče, bademantil.DA LI POSTOJI DIREKTAN TELEFON U MOJOJ SOBI?

Da. Postoji direktna telefonska linija u Vašoj sobi ili apartmanu.

 

DA LI POSTOJI BEŽIČNI INTERNET I DA LI SE PLAĆA?

Da. Wi-fi internet je besplatan i sve sobe u okviru stacionara kao i wellness centar su pokriveni bežičnim internetom.DA LI POSTOJI OBEZBEĐEN PARKING?

Da. Parking je besplatan, poseduje obezbeđenje i pokriven je video nadzorom.

 

DA LI POSTOJI PRODAVNICA U SKLOPU VAŠE USTANOVE?

Da. Prodavnica se nalazi u prizemlju Vile Hercegovina, u blizini glavne recepcije.DA LI POSTOJI MENJAČNICA U VAŠOJ USTANOVI?

Da. Postoji menjačnica u sklopu Pošte u našoj ustanovi.

 

DA LI POSTOJI POŠTA U VAŠOJ USTANOVI?

Da. Pošta se nalazi uz glavnu recepciju.


 


DA LI MOGU PLATITI U STRANOJ VALUTI?

Ne. Sva plaćanja moraju biti u dinarima.

DA LI MOGU PLATITI KARTICOM?

Da. Prihvatamo MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Yuba i Dina kartice.DA LI POSTOJI RESTORAN U VAŠOJ USTANOVI?

Da. Postoje 2 pansionska restorana - Plavi i Crveni, a uz njih postoji i još jedan - Restoran pod Kulom koji je ujedno i kafe bar, i a la carte restoran.

 

DA LI POTREBNO ZAKAZATI LEKARSKI PREGLED?

Lekarski pregled za određivanje terapija nije potrebno zakazati. Specijalističke i subspecijalističke preglede je potrebno zakazati na 015/895-213.KAKVA JE KLIMA U BANJI KOVILJAČI?

Banja Koviljača obiluje blago kontinentalnom klimom, sa dosta sunčanih dana, toplim letnjim mesecima, i blagim do umerenim zimskim periodima.

 

GDE SE NALAZI OBJEKAT STANDARD?

Objekat Standard se nalazi na samom centru Banje Koviljače. Udaljen je nekih 300 metara od glavnog stacionara, sa druge strane parka.DA LI SU SVI OBJEKTI POVEZANI?

Da. Objekti Sumpornog kupatila, wellness centra, Novi objekat, Vile Hercegovina i Dalmacija su povezani sistemom toplih veza.

 

koliko dana bi trebalo da traje lečenje?

Lekari preporučuju optimalno 21 dan terapijskog lečenja. Da bi se postigao pravilan terapijski efekat potrebno je bar 10 terapijskih dana.